تحولات منطقه

عضو شورای عالی بورس و اوراق بهادار گفت: لازمه بقا و رشد شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی ورود به بازار سرمایه است،؛ در واقع این یکی از مراحل بلوغ هر شرکت است.

لازمه بقای شرکت‌ها ورود به بازار سرمایه است
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، حمیدرضا دانش‌ کاظمی عصر پنجشنبه در همایش «بررسی قابلیت‌های بازار سرمایه و آینده آن» در محل اتاق بازرگانی مشهد اظهار کرد: البته ورود به بورس کار بسیار پیچیده و دشواری است اما منفعت هم دارد و استفاده از مشاوران تخصصی برای ورود به بورس برای شرکتها ضروری است.

عضو شورای عالی بورس و اوراق بهادار بیان کرد: سیاست انقباضی دولت در حوزه پولی و بانکی قطعی است و بنگاه‌ها برای تأمین مالی خود باید به بورس و ظرفیت‌های آن توجه کنند تا ریسک آن در برابر سیاستهای پولی و مالی شرکت کاهش یابد.

وی گفت: در حال حاضر، ارزش بازار بورس کشور حدود ۱۴۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد دلار است؛ در حالی که این میزان در سال ۱۳۹۹ حدود ۴۰۸ میلیارد دلار بود.

دانش‌کاظمی اتمام سیکل نزولی، بازدهی بالاتر از بازارهای موازی، بازدهی بالاتر از بازار بورس در کشورهای دیگر و روند مثبت این بازار در دنیا را از جمله مزایای بازار در شرایط کنونی برشمرد.

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی اتاق بازرگانی ایران نیز در این همایش گفت: قاعده اول بازار سرمایه شفافیت است و نمی‌توان بدون شفافیت از مزایای آن استفاده کرد. البته باید توجه داشت که در هر صورت، با توجه به راه‌اندازی سامانه‌های یکپارچه مالی و مالیاتی، همه باید در فعالیت‌های خود شفافیت را ملاک عمل قرار دهند.

فرشید شکرخدایی افزود: در روند ورود شرکتها به بازار سرمایه، لازم است ترکیب هیات مدیره، اساس‌نامه و شراکت‌ نامه شرکت‌ها اصلاح شود؛ هر چند در مجموع، اصلاح حاکمیت شرکتی به ویژه در شرکت‌های خانوادگی مسئله‌ای بسیار سخت است و حدود سه تا پنج سال ممکن است به طول بیانجامد.

وی اظهار کرد: راهکار این موضوع در سال ۲۰۲۱ در استاندارد ایزو ۳۷۰۰۰ که به استانداردهای حاکمیت شرکتی می‌پردازد، تدوین شده و حدود سه ماه است به عنوان استاندارد رسمی کشور ثبت شده و شرکت‌ها می‌توانند از طریق آن، به منظور اصلاح حاکمیت شرکتی بهره بگیرند.

وی بیان کرد: همه شرکت‌ها در دنیا بعد از سه سال به بازار سرمایه وارد می‌شوند لذا امیدوارم از ۷۰۰ شرکت کنونی در بازار سرمایه ایران، به هفت هزار شرکت بورسی برسیم.

احمد اثنی‌عشری، نایب رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این همایش گفت: بخش بزرگی از فعالیت‌های اقتصادی استان توسط بخش خصوصی انجام می‌شود و این منجر شده میزان سرمایه‌گذاری دولتی در استان بسیار کم باشد لذا برای جبران این موضوع می‌توان از ظرفیت بازار سرمایه برای توسعه فعالیت‌های صنعتی در استان استفاده کرد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.